Wednesday, October 14, 2009

De Open Wereld van het Orakel...

...klinkt heel wat minder boeiend dan Oracle's Open World en zelfs dat zal op de meesten niet te veel indruk maken. Het is echter binnen mijn werkomgeving elk jaar "a big deal" om deze jaarlijks terugkerende happening knallend van start te laten gaan om het vervolgens tot een goed einde te brengen.

Om de nieuwste technieken die er op onze campus worden geboren aan een zo groot mogelijk publiek te kunnen tentoonstellen wordt jaarlijks het Moscone Center in hartje San Francisco omgetoverdt tot een giga-rood/wit-reclamebord. Ettelijke duizenden vierkante meters worden bedekt met van alles en nog wat op het gebied van databases en daaraanverwante applicaties. Honderden lezingen en trainingen staan ter beschikking van de tienduizenden bezoekers die elk jaar een lieve som dollars neertellen om te komen kijken wat Larry's Bunch nu weer uit de hoge hoed heeft getrokken.

Het laat zich raden dat de logistiek van dergelijk gebeuren nogal wat voeten in de aarde heeft en de voorbereidingen beginnen dan ook geleidelijk maanden van te voren om vervolgens krap een week voor de opening in de hoogste versnelling te schieten. Om ervoor te zorgen dat ale switches, netwerkkabels en wireless access-punten (waardeloos Hollands, maar dat terzijde) op tijd op hun plaats hangen, liggen en/of staan wordt er daags voor de Grande Opening een legertje vrijwilligers opgetrommeldt die tegen betaling van overuren van 's-morgens vroeg tot 's avonds laat door het RAI-achtige gebouw rennen, vliegen en kruipen. Zo ook ondergetekende.

Donderdagochtend vertrok ik van huis om naar vier dagen van 14 a 15 gewerkt te hebben weer huiswaarts te keren. Het was geweldig en geweldig vermoeiend. Niet alleen keihard werken maar ook "verplicht" opdraven bij gelegenheden georganiseerdt door marketing lui en upper management. Rammen overdag en 's avonds alle remmen los in de kroeg, doet me een beetje denken aan vroeger jaren. Alleen jammer dat de herstelperiode tegenwoordig aanzienlijk langer is.

Het wordt een drukke tijd; morgen een meet -n- greet met de Nederlandse Ambassadeur in Amerika, vrijdag naar LA en volgende week voor een paar dagen naar Florida om Halloween te vieren. Wat een leven!!

Gegroet.

No comments: