Saturday, May 30, 2009

Hollandsche Antwan in Amerika...


De spanningen in de Bay Area (en de rest van Californië) liepen afgelopen weken hoog op. De rechterlijke uitspraak over het al dan niet geldig zijn van Proposition 8 was aanstaande en voor- en tegenstanders waren klaar voor hevige protesten in de straten van de grote steden van de Golden State. Proposition 8 was vorig jaar de door de conservatieve rechtse hoek van het politieke spectrum op de stembiljetten gezet teneinde een grondwetswijziging door te voeren die het onmogelijk zou maken voor gelijkgeslachten om te trouwen.

Het is ongelofelijk om vast te stellen dat er nog immer lieden in de wereld zijn die denken het leven van anderen te kunnen beheersen door deze gelegaliseerde vorm van discriminatie te ondersteunen. Uiteraard staan de voorstanders van deze wetswijziging, al zwaaiend met de uitslag van de verkiezing in november, te roepen dat “het volk heeft beslist” maar het is van de gekke dat in een land als dit de overheid toestaat dat een minderheid openlijk gediscrimineerd wordt. En het is mijns inziens dan ook terecht dat de LGBT gemeenschap van Californië en de rest van de wereld op de achterste poten staat om het recht te trouwen met wie je ook wilt te beschermen.

De rechtse lobby heeft slim ingespeeld op het immense contingent, nauwelijks Engelssprekend import Amerikanen van “South of the border” en de boeren en buitenlui die ver buiten de grote steden edoch binnen de staatsgrenzen wonen. Eerdergenoemde verkiezingsuitslag zou volgens mij een heel andere uitkomst hebben gehad als alle belastingbetalers hier in Californië een zegje hadden mogen doen. Het is echter voor weldenkende immigranten als ondergetekende niet weggelegd om deel te nemen aan het democratische proces. Dit verreist het Amerikaans staatsburgerschap en zeker met de recente ontwikkelingen ben ik er nog niet uit of ik Amerikaan wil worden of gewoon Hollandsche Antwan in Amerika.

Op het persoonlijke vlak kan ik melden dat ik gisteren bijná mijn CCNA examen heb gehaald...maar bijná geslaagd is compleet mislukt. Volgende keer beter.

Gegroet.

No comments: