Tuesday, April 17, 2007

Het reisje wel......

Zonder te klagen mag ik zeggen dat dit het reisje wel is. Zondagochtend vertrokken uit Clayton NC en nu dinsdagavond zo'n 3600 kilometer verder in Arizona. Onderweg hebben we wind, regen, sneeuw en zonneschijn gezien. We hebben gegokt in Tunica, Cadillacs bespoten met verf, grote steaks gegeten en delen van Route 66 "the Mother road" gereden. Met een wagen volgeladen scheurden we met zo'n 130 km per uur, beschermd door een recent aangeschafte radar detector over de "great plains", een uitgestrekte vlakte van ongeveer 3 keer de de omvang van Nederland waar niets, maar dan ook helemaal niets valt te zien of te beleven.
 
Deze trip laten we Las Vegas en de Grand Canyon links liggen maar dat betekent niet dat we het zuiden van Amerika compleet voorbij scheuren. Delen van Tennesee en Mississippi zijn zeker de moeite waard en we hebben ronduit genoten van de natuur om ons heen. Memphis zijn we niet in geweest daar Jill en ik jaren geleden al eens aan de poort van Graceland gerammeld dus dat hoefde deze trip niet. Wel zijn we naar het Horseshoe hotel en casino geweest om daar wat centen te vergokken omdat we dat nu eenmaal graag zo nu en dan doen. Daar je toch ergens moet overnachten is deze zuidelijke cloon van Vegas een aardige bestemming.
 
Maandag zijn we door Arkansas en Oklahoma naar Texas gereden. Het is niet voor te stellen hoe groot deze staat is; dagen kan je er rijden zonder de grens van noord en zuid te zien. In Armarillo hebben we een steakje gegeten in "The Big Texan" en zijn we naar de Cadillad Ranch geweest. Laatstgenoemde bezienswaardigheid bestaat uit een aantal ingegraven Cadillacs die je naar hartelust met spuitbussen verf te lijf mag gaan, hetgeen we zeker niet hebben nagelaten. De rest van de dag hebben we hardrijdend in Texas, New Mexico en Arizona doorgebracht. De laatste 140 kilometer vandaag ging over de legendarische route 66. De eerste Interstate in de VS die van Chicago helemaal naar Los Angeles voert. Grote delen zijn inmiddels onbegaanbaar maar hier en daar kan je nog over deze weg een trip naar het verleden maken.
 
Voor vandaag lijkt dit me al weer veel te veel info.
 
Foto's zijn binnenkort te zien op www.jillandantwan.com
 
 

1 comment:

Anonymous said...

Zoals de Russen zeggen : Bon voyage :-)

Grrrrrrreetz, Paul.