Monday, August 14, 2006

Shampoopaniek....

Shampoo paniek......
het was weer raak. Een twintigtal extremistische onverlaten presteerden het om heel de luchtvaartwereld op zijn kop te zetten. Even geen raketten van Hezbollah op Haifa of gevallen Goverment Issues in Baghdad op de TV. Althans niet in de hoofdrol, even stond de wereld stil bij het altijd dreigende terrorisme dat, gepland in huiskamertjes, overal in de wereld maar vooral in Engeland op de loer ligt.

Ik hoef geen details over de chaos op de luchthavens uit de doeken te doen want ik denk dat een ieder de beelden wel gezien heeft. Het is bizar dat deze ontdekking plaatsvond in een week dat hier in de VS een film in premiere gaat die toch wel voor wat opschudding zorgt. Deze rolprent "World Trade Center" genaamd komt voor een groot gedeelte van de Amerikanen te vroeg. Op de kop af vijf jaar na het drama in New York, Washington en Pennsylvania lijkt de VS nog niet klaar om deze confronterende film te gaan bekijken. Voorstanders vinden het tijd om de helden van 9/11 op het witte doek eer aan te doen door een verhaal te laten zien over twee beambten van de Port Authority die, terwijl zijn de Twin Towers ingaan om mensen te helpen, bedolven worden onder het puin. Wat volgt is een race tegen de tijd om de twee stoffige helden onder het gebouw vandaan te halen.

De bezoekersaantallen vielen wat tegen, filmbezoekers leken meer intresse te hebben voor de nieuwste van Will Ferrell "Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby" een nietszeggende film die louter bedoeld is om het publiek te vermaken zonder oude, nog niet geheelde wonden, open te rijten. Wellicht dat het pronkstuk van Oliver Stone het beter doet op DVD.

Maar terug naar de werkelijkheid; de ellende van afgelopen week krijgt nog wel een staartje....Hou er rekening mee dat als je naar de VS wilt vliegen water en andere vloeistoffen taboe zijn. Mocht u derhalve een probleem hebben met het opvullen van uw handbagage; u kunt dit opvullen met drop en Perla koffie-pads voor ondergetekende.

No comments: