Friday, October 14, 2005

Quizje:

wat hebben karbonade, eieren, kaas, gebakken aardappelen en toast gemeen?? Geen idee? Los van het feit dat ze vermoedelijk deel uit maken van de fameuse "schijf van vijf" waren ze vandaag op mijn bord samengekomen om als ontbijt te dienen. The Pork Store Special is de signature-dish van het gelijknamige brunchhok op Haight-street. Tijdens mijn voorgaande bezoeken aan SF maakte ontbijten in deze voormalige slagerij immer deel uit van het programma. Omringd door netontwaakte studenten hippies en medetoeristen maakt ik in recordtijd deze fikse maaltijd soldaat. Een nimmer aflatende stroom koffie maakte het een perfact begin van deze dag.
De Haight; ruim 35 jaar geleden het decor van The Summer of Love. Een waar paradijs voor een ieder die het principe Make love, not war een warm hart toedraagt. Een verzamelplaats voor hippies, vrijgevochten punkers en aan lager wal geraakte vagebonden waar de nostalgie van afdruipt en de flower-power cultuur nog welig tiert. Haightstreet is volgepakt met winkels vol met kleurige shirts, hashpijpen en laid back music. Je breekt je nek over zwervers, groeperende nozems en zwevende Neil-types. Kortom je kijkt je ogen uit! Een must voor een ieder die naar SF gaat.
Nog een belangrijk doel van ons bezoek aan Haight is Amoebe. Deze handel in nieuwe en tweedehands mediadragers heeft de afmetingen van een gemiddelde supermarkt en mijn eega en ik kunnen er uren doorbrengen zonder ooit met lege handen naar buiten te gaan. Buit van vandaag: 4 cd's voor nog geen $ 40,-. Onze koffers vullen zich langzaam maar zeeeeer zeker met alles wat we aan de oostkust niet of nauwelijks kunnen krijgen. Nog een dag als deze en we moeten gaan overwegen een extra koffer te kopen om alles mee naar huis te krijgen. U leest het wel weer!

No comments: