Saturday, December 13, 2008

“Stampot met Maggie…….”

antwoordde ze volmondig en zonder te aarzelen op mijn vraag of er ook maar 1 gerecht was dat deze Amerikaanse nog mistte sinds ze enige jaren in het zuiden van ons land had gewoond en nu in Californie resideerde. Waar de stad van keuze mijn goedkeuring niet direct kan wegdragen had dit duo-national stel redelijk goede herinneringen aan het leven in Neerlands lampenstad. Samen met haar betere helft leeft ze nu in de heuvels van de oostbaai een gelukkig leven in het land van melk en honing en waar menig Nederlander het met haar eens zou zijn voor wat betreft de hollandse pot denk ik dat de “..met maggie” toevoeging niet direct de export kaaskop val ontvallen maar goed.

Aanleiding voor deze en menig ander met alcohol verzadigde conversatie was een Sinter-Kerst bijeenkomst in San Francisco. Een redelijke groep Nederlanders kwam afgelopen donderdag bijeen in Herberg O’Neills te San Francisco om daar onder het genot van pils en strooigoed het vertrek van Sint Nicolaas en de aankomst van Sint Nick te vieren. Barman Mike was niet voornemens om de rest van de klanten tegen zich in het harnast te jagen door de aangeboden cd met Sinterklaasliedjes te draaien hetgeen eerdergenoemde clientele op een vocale geseling kwam staan daar het “Sinterklaasje kom maar binnen...” vervolgens door minder ontwikkelde zangtalenten ten gehore werd gegeven.; had Mike toch beter de Leidse Sleuteltjes kunnen draaien.

Het aangeven lied was voor Marcus, de aanjager van het Nederlandse samenscholingen in the SF Bay Area, reden genoeg om op zijn knieen onder het raam langskruipend een pluche versie van de goedheilig man voor te bewegen en hiermede de harten van aanwezigen sneller te doen kloppen daar de Sint nimmer zonder zijn zak van huis gaat. Allen waren aangemoedigt om een kleinigheid te kopen, dat in Sints zak te mikken om er daarna een ander pakje uit te halen. Al het gegrabbel in zijn zak ging de ouwe pluche kerel geheel voorbij daar hij achteroverhangend op een bardeel naar een enorm glas pils kijken een uiltje zat te knappen. Goed voorbeeld doet goed volgen en dra stond de hele zooi met de jas aan, de gescoorde trofeeen rondzwaaiend al afscheidnemend elkaar te verzekeren dat we dit gauw weer moesten doen.

Doen we zeker gauw weer.

No comments: