Sunday, August 03, 2008

Timesharing

Doorgaans afgedaan als louter een negatief gezien fenomeen. Wie kent niet de verbalen van Sjon en Anita die nietsvermoedend over de boulevard v. Llorett de Mar al slenterend mede-eigenaar werden van een prachtig edoch nog te bouwen appartement met panoramisch uitzicht op de lokale afvalstort. Een en ander doorgaans voorzien van een fijne financieringsconstructie, gebruikmakend van in woekerkringen alom geaccepteerde tarieven. Tien volle dagen per jaar in hetzelfde appartement zonder enige flexibiliteit in data; wat een deal!! Menig rond Mireille Bekooy en of Wim Borsboom geformuleerdt consumentenprogramma besteedde uren zendtijd om op Peter R. de Vries-achtige wijze de diabolische meesterbreinen achter deze zwendels te ontmaskeren om ze daarna in gebrekkig Spaans aan Neerlands schandpaal te nagelen.

Dat het tegenwoordig ook anders kan bewijzen vakantieclubs zoals daar is de Disney Vacation Club waar Jill en ik recent een aandeel in hebben genomen. Tegen normaal gangbare tarieven wordt een puntensysteem aangeboden dat je flexibel laat om vakantie te vieren waar en wanneer je maar wilt. Uiteraard krijg je de beste waar voor je geld als je in de laagseizoenen, in je thuis-resort (voor ons Old Key West in Florida) je vakantie doorbrengt maar de mogelijkheid bestaat om gebruikmakend van je timeshare in andere resorts en of landen te verblijven.

Big Deal and Kassa!! Het leidt dan ook geen twijfel dat deze vakantieclubs er alles aan doen om je als nieuw lid te mogen verwelkomen; fikse kortingen op reisarrangementen, waardebonnen voor je benzine heen en terug naar de verkooppraatjes en nog veel meer. Het is lucratief om je te laten "strikken" voor een dergelijke bijeenkomst, je hoofd koel te houden en naar huis te gaan met de freebees.

Zo gezegd, zo gedaan....vorige week zaterdag hoorden we het gewauwel van een "sluwe", net afgestudeerde verkoper aan, lieten we ons door de manager een prima voorstel voorrekenen, genoten we de lunch en vertelde de lieden doodleuk dat een en ander veel te prijzig was om vervolgens met waardebonnen voor gratis wijn proeven, heftige kortingen op een reis naar Hawaii en benzinevergoeding huiswaarts te keren. Er werd nog een verwoede poging gedaan om ons over te halen maar deze werd door ondergetekende keurig geparreerd en "off we went"

Een en ander was een goede gelegenheid om even te stoppen bij Domaine Carneros, een van de vele wijnhuizen die op zo'n 20 minuten rijden van ons huis te vinden zijn. Een goed glas mouserende wijn voor mijn betere helft en een karafje water voor Bob maakten dit uitstapje zinvoller dan alleen wat freebees van Shell Vacation Club.

Doen we gauw weer.
Posted by Picasa

1 comment:

Anonymous said...

hoi broertje

Nou dat hebben wij de afgelopen 10 dagen aangehoord. In Hurghada slepen ze je bijna de winkel in om je dan het een en ander aan te smeren waar je veels te veel voor betaald. Maar gelukkig ben ik een echte hollander en hadden ze aan mij een flinke kluif. Ik begon het zelf een sport te vinden en natuurlijk deden mijn blonde lokken en mijn charmes ook wel wat hahahah beetje eigen dunk mag wel toch? We hebben op heen weg ook wel erg gelachen. Ken je die sketch van Najib Ahmali vliegreis? Nou anders maar eens ff opzoeken op google. Vanaf de gate zagen wij dus een container van Aeroflot nou wij kwamen niet meer bij. Volgende week moet ik weer werken in Arena JC schaal heb er wel weer zin in hoor.