Thursday, June 21, 2007

De buren....

Als je in een appartementencomplex woont heb je onvermijdelijk te maken met buren. Zo ook in zonnig Greenbrae, Californie. Neem nou onze buren; een fijn kabinet van rariteiten doordrenkt met onverdraagzaamheid, eigengereidheid en complete waanzin.
Boven ons; Dennis, een wat zonderling, excentriek heerschap dat zich graag al dansend en springen door zijn huis beweegt. Jammer toch dat de huizen hier voornamelijk van hout gemaakt zijn en het dus lijkt alsof hij een olifantje als huisdier heeft. Maar het kan ook zo zijn dat hij zich op dagelijkse bases door een football team laat plezieren.
Cathy is de buurvrouw van hiernaast die zich de alcohol goed laat smaken. Ik ben haar tot op heden niet nuchter tegengekomen. Altijd staat ze ons wankeled, naar alcohol riekend te woord en het verbaasde me dan ook te horen dat ze een keurige baan heeft als administratief medewerkster van een logistiek bedrijf. De gitaarspelende en daarbij zeer vals zingende buurman van Dennis ken ik niet zo goed en vooralsnog heb ik ook niet de behoefte om hier verandering in te brengen.
Dan kan je dus beter te maken hebben met de dieren in de buurt; herten en vogels. De herten komen regelmatig op de parkeerplaats rondkijken of er nog auto's zijn om tegen aan te lopen en de vogels doen zich te goed aan het eten dat we voor ze hebben opgehangen. Het geinigst zijn toch wel meneer en mevrouw Kolibrie en hun koddige kinders. Zwevend doen ze zich tegoed aan een mengsel van water en suikernectar. Een van de kleintjes heeft nog niet helemaal door hoe het voederapparaat werkt en maakt dus gefrusteerd menig trip voor niets. Het is een schouwspel waar ik als achtienjarige niet warm voor zou lopen maar dat me op hogere leeftijd genot en kijkplezier oplevert.
Wat verderop in de straat wonen nogal wat bekende mensen. Ondere andere George Lucas, de mannen van Metallica en Sean Penn weten Marin county op waarde te schatten en prevaleren het boven de Hollywood hills. Het wemelt hier dan ook van de limo's en (voornamelijk Europese) sportwagens en cabrio's.
Last but not least zijn er in de buurt ook nog Scott Peterson en Richard "the Nightstalker" Ramirez. Laatstgenoemden zijn niet geheel vrijwillig naar Marin verhuisd. Sterker nog de rechter moest er aan te pas komen om deze notoire moordenaars te doen verhuizen naar San Quentin; een zogenaamde Maximum Security Prison hier nog geen 2 kilometer vandaan.
Het is een kleurrijke buurt!
Gegroet.
 

1 comment:

Anonymous said...

Als je de `buren` van Metallica `ns tegenkomt mag je ze gerust om een handtekening vragen voor mij
:-)

Grrrrrrrrrrreetz, Pablo