Saturday, August 20, 2005

Bumperstickers....

....en ribbons zijn hier een hot item. Met grote regelmaat wordt mijn gezichtsveld hier gevuld met flitsend gekleurde bumperstickers en lintvormige magneten die het gemoed van de, al dan niet huidige, eigenaar van menig auto weergeven. Deze stickers reflecteren niet zelden politieke ideeen en/of religeuze overtuiging.
Politiek Amerika is grofweg opgedeeld in de Republiekijnen van George W. en de Democraten. Het overgrote deel van de politiekbewusten North-Carolinians is ogenschijnlijk aanhanger van de huidige president daar het aantal bumperstickers dat refereert aan zijn overwinning in 2004 het aantal democratische stickers ruim overtreft. Ook het al dan niet steunen van de oorlog in Irak en de daar aanwezige troepen is hier een reden om de, veelal gedeukte bumpers, van stickers te voorzien. Een groot gedeelte van de in Irak gestationeerde troepen heeft in NC zijn thuisbasis dus de steun voor de zonen en dochters de Tarheel-state laat zich voorspellen. Een en ander betekent echter niet dat ze de oorlog in het midden-oosten automatisch steunen. Ik heb echter nog te weinig mensen ontmoet om deze stelling te onderschrijven dus hang me er niet aan op.
Wat wel overduidelijk is is dat religie, in welke vorm dan ook, een hele grote rol speelt in dit gedeelte van de Bible Belt. Je kan hier niet in de rondte kijken zonder een kerk te zien. Het aantal kerken in onze direkte woonomgeving is overeenkomstig het aantal kroegen in Delft. Voor een heiden als ik is dat een uitermate ongunstige situatie maar goed...je kan niet alles hebben.

1 comment:

Anonymous said...

Haaaai Antwan,

Ik heb het dan eindelijk een beetje in de vingers dat gekke weblog van jou. Het lukt deze blonde doos nu zelfs om te scrollen in al jou verhaaltjes..

Je zou zeggen voor iemand die 7 jaar ervaring heeft in de ICT toch wel wat meer zou weten van al dit spul, maar ja zoals je weet. Ze nemen in deze branche alles aan wat ze maar tegen het lijf loopt...

Het is wel grappig al die kleuren op de weg. Ik ben wel benieuwd trouwens of je 'I don't brake for Republicans' als bumperstickers tegenkomt.

Ginny