Saturday, December 13, 2014

Spreekwoordelijke bakken

- it rains in paradise - en niet zo'n beetje ook. Na maanden , bijna jaren (2) , zonder noemenswaardige regen te hebben genoten van het mooie weer in Californie kwam het afgelopen donderdag met spreekwoordelijke bakken uit de hemel.

Scholen bleven dicht, iedereen werkte zo veel mogelijk thuis en het overgrote gedeelte van de bevolking in Nor-Cal zat met geknepen billen naar wildwuivende bomen te gluren, hopende dat deze in relatief horizontale houden de storm zouden "uitrijden". Met de meeste elektriciteitsleidingen nog hoog boven de straat kan het omwaaien van een boom, buiten de blik schade van een ongelukkig geparkeerde auto namelijk zomaar resulteren in een (lange) periode van duisternis en geforceerde gezelligheid met kaarsen en goose-board spellen. In een era waar een ieder krampachtig en met volle overgave de duimen en wijsvingers controle heeft gegeven over communicatie en entertainment is het uitvallen van de stroom en internetverbindingen maar dan een klein ongemak.



Het op een heuvel wonen mag dan wat minder leuk zijn na een paar uur te hebben gemountainbiked - tijdens een storm is het verrekte handig. De straten zijn hier zo gemaakt dat het meeste water netjes via de goot richting de kreek loopt en het daarbij verzuimt onze huizen te doordrenken. Het scheppen en plaatsen van door de overheid ter beschikking gestelde zandzakken laten we dan ook graag aan hen die in minder hooggelegen contreien residentie hebben verkozen.

Hebben we dan helemaal geen last van de regen gehad? Onze kleine Miss Violet heeft een oudhollandsch broertje dood aan de regen dus we moesten - om haar toch wat exercitie-tijd te gunnen creatief aan de gang. Hup in de auto en naar een dichtbijgelegen parkeergarage waar ze naar hartelust achter een tennisbal aan kon rennen.



We hebben na deze storm nog immer een fiks watertekort hier in Californie dus we "hopen" op nog meer substantiĆ«le regen maar voor nu zijn we redelijk content met een "break in the rain".

Gegroet.



No comments: