Saturday, July 05, 2008

Happy Birthday

July 4th 1776, de geboortedag van de US of A. Een dag die geen enkel jaar onopgemerkt voorbij gaat. De ondertekening van de onafhankelijksverklaring wordt groots gevierd; parades, vuurwerk, BBQ en wat zo meer.

Jill en ik proberen elk jaar wat van de sfeer mee te pikken door de Parade van Larkspur bij te wonen. Met klapstoelen, zonnebrandcreme en water gewapend posteren we ons langs de Avenue Magnolia om maar niets te hoeven missen van deze met patriotisme doordrenkte optocht. De lokale hermandad en pompiers worden met luid applaus van onthaald en toegejuichdt als helden. Met loeiende sirenes kondigen ze het begin aan een bonte stoet vol gelauwerde vrijwillgers, lionsclub leden, het lokale football team, cheerleaders en doedelzakspelers.

Lang in de brandende zon zitten gaat ondergetekende niet in de koude kleren zitten en ik ben dan na 60 minuten vol drumbands, twirlende nichten en travo's op eenwielers dolblij om de lokale dorpsgek met een "End of Parade" bord op zijn buik te zien langswaggelen. Wellicht dat het toestaan van drinken van pils een en ander wat beter uit te houden zou maken.
Posted by Picasa

No comments: