Sunday, July 15, 2007

Proposition 215

"Proposition 215; Compassionate Use Act. Within California, the Act allows for the recommendation by a physician for the medical use of marijuana by a patient, and the cultivation, transportation and use of marijuana for medical purposes by patients and caregivers" Met andere woorden "Cannabis in plaats van chemische medicatie" 
Een wetje dat de wetgevers in Washington DC tot waanzin drijft. Daar overal in het land fors wordt gestreden tegen het bezit en gebruik van dit plantje wordt hier in Californie wat minder apatisch met het goedje omgegaan. Het komt er in het kort op neer dat je met een medische verklaring legaal cannabis producten mag aanschaffen, vervoeren en consumeren. De medische wetenschap in deze liberale staat is in het geheel niet onontvankelijk voor de voordelen van deze plantaardige vorm van pijnmedicatie. Hoewel het niet voor iedereen de oplossing islaten velen die de chemische pijnbestrijding voor wat het is en stappen over op uit marijuana geextracteerde alternatieven in welke vorm dan ook.
Het proces is even schimmig als transparant. Een select groepje medici heeft zich toegelegd op het vooschrijven de alternatieve, geestverruimende medicatie en voor een slordige 100 Euro en inzage in je medische gegevens weet je meer dan genoeg. Een heuse doktersverklaring verschaft je vervolgens toegang tot wat ze hier "dispenseries" noemen; zeg maar de "Happy Apotheek" Welkom geheten door semi-goedgebouwde security-gorrila's (compleet met spiegelzonnebril) treedt met hier de wereld van Medicann en Organicann binnen. Een wel geselecteerd assortiment van het enige verboden kruid ter wereld streelt de ogen van aspirant kopers en de onmiskenbare geur die men kent van feesten, partijen en voetbalwedstrijden maakt het compleet. Cannabis in onder meer plant-, vloeibare-, smeerbare- en eetbare vormen bieden een breed assortiment aan pijnverzachtende middelen maken het een bijna alom geaccepteerde vorm van medicatie. Geen ziektekostenverzekeraar die het vergoedt maar geen patient die er om maalt. Programma's als dit halen de handel enigzins uit de schaduw van het bestaan en zo hoort het ook. Deze, door de overheid gereguleerde, vorm is een prima manier om volwassenen die het roken, eten etc van cannibis prevaleren over het drinken van alcohol de gelegenheid te bieden te voorzien in hun behoefte zonder te shoppen bij onbekende, duistere figuren.
Drink en rook met mate!
 

No comments: